Terug

Volg Vandaag Inside

FC Emmen zet opmars voort dankzij hattrick De Leeuw

FC Emmen zet opmars voort dankzij hattrick De Leeuw

25 apr 2021, 14:10

De wonderbaarlijke opmars van FC Emmen in de Eredivisie gaat onverminderd door. De ploeg van coach Dick Lukkien behaalde thuis tegen nummer 8 Heracles de derde zege op rij: 3-1. Daarmee klom de Drentse club over VVV-Venlo naar de zestiende plek, op 1 punt van het voorlopig 'veilige' Willem II.

Aanvoerder Michael de Leeuw was de held van de thuisclub met drie doelpunten, waarvan de laatste twee in de eindfase van het enerverende duel.

FC Emmen verloor in januari in Almelo nog met 4-0 van Heracles. De Drentse club was op dat moment al min of meer afgeschreven voor handhaving. Op 20 februari vormde de eerste zege tegen PEC Zwolle (3-2) de ommekeer. Sindsdien bleef Emmen ongeslagen en pakte de voormalige hekkensluiter 18 punten uit acht duels.

Heracles begon sterk aan het duel waarbij maximaal 1200 toeschouwers aanwezig mochten zijn. FC Emmen nam daarna het initiatief over. Op slag van rust belandde de bal vanuit een rommelige situatie bij Heracles eerst op de paal en daarna op de lat.

De Leeuw opende in de 58e minuut de score uit een strafschop die hij zelf slim had uitgelokt. Na een drieste actie van doelman Michael Verrips benutte Rai Vloet in de 82e minuut eveneens een penalty (1-1). Dankzij de traptechniek van De Leeuw behaalde Emmen toch voor de eerste keer de derde zege op rij in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.