Terug

Volg Vandaag Inside

De lach is weer terug bij Ajax na rampseizoen

De lach is weer terug bij Ajax na rampseizoen

6 nov 2018, 08:15

AMSTERDAM (ANP) - Hakim Ziyech hoeft niet zo lang na te denken over de vraag waarom Ajax in tegenstelling tot vorig jaar zo veel plezier uitstraalt. ,,Het is vaak genieten als je met deze groep speelt", zegt hij. ,,De resultaten zijn over het algemeen goed, dat helpt mee. Ik denk dat wij inmiddels wel een vriendenploeg hebben.¨

Ziyech is misschien wel het mooiste voorbeeld van het Ajax van het vorige seizoen en nu. Met een lach op het gezicht wisselt hij fraaie acties af met afgemeten trappen over soms wel 70 meter. Geen boze gebaartjes meer naar de supporters van de Amsterdamse club. Al zal hij nooit vergeten dat een deel van de fans hem heeft uitgefloten.

Ajax startte het vorige seizoen met de tragedie rond de populaire Abdelhak Nouri, wiens hart stopte met kloppen in een oefenduel met Werder Bremen. De club is in het huidige voetbaljaar al negen Europese duels ongeslagen, na zes overwinningen en drie gelijke spelen. De supporters genieten weer, net als tijdens de laatste maanden onder trainer Peter Bosz. Ze laten zich ook horen. Vooral in Europese thuisduels verandert de Johan Cruijff ArenA in een hossende en zingende massa. Vorige week nog vierden ruim 40.000 fans feest tijdens een bekerwedstrijd van een veredeld tweede elftal van Ajax tegen Go Ahead Eagles.

Grote belangstelling

De belangstelling voor de uitwedstrijd van woensdag tegen Benfica is groot. De bijna 3500 beschikbare kaarten waren snel verkocht, net zoals de bijna 4000 tickets voor het uitduel van vorige maand tegen Bayern München. De vliegtuigen richting Portugal zitten vol. Veel thuisblijvers zoeken elkaar op en bekijken de kraker in Lissabon in één van de vele Amsterdamse kroegen.

Het is ook alweer dertien jaar geleden dat Ajax zich wist te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Bij een zege in Estádio da Luz is het weer zo ver. Dat zou sportief en financieel succes betekenen. De inkomsten van het huidige Europese avontuur passeren dan al de 60 miljoen euro. En Ajax is toch al geen armlastige club met een eigen vermogen van ruim 175 miljoen euro.

Ajax is dicht bij een plaats in de achtste finale, maar ook weer best ver weg. Benfica heeft de laatste twee competitiewedstrijden weliswaar verloren maar bood twee weken geleden meer dan goed partij tijdens het verloren eerste duel tussen beide clubs in de Johan Cruijff ArenA (1-0). De Portugezen moeten winnen, met de huidige achterstand van vier punten op Ajax en Bayern München in de poule. Ajax hoopt vooral te genieten, zoals bijna het hele seizoen al.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.