Terug

Volg Vandaag Inside

'De Kuip in zwaar weer, verzoek om steun aan gemeente niet uitgesloten'

'De Kuip in zwaar weer, verzoek om steun aan gemeente niet uitgesloten'

16 apr 2020, 20:25

De inkomsten van Stadion Feijenoord zijn door het wegvallen van alle voetbalwedstrijden en evenementen vanwege het coronavirus plotsklaps gereduceerd tot nul. Het college van B en W van Rotterdam houdt er daarom rekening mee dat De Kuip voor financiële steun bij de gemeente gaat aankloppen.

In een brief aan de gemeenteraad stelt het college dat Stadion Feijenoord zo veel mogelijk gebruikmaakt van steunmaatregelen van het Rijk om in deze periode het hoofd boven water te houden. "Een verzoek aan de gemeente om te helpen de tijd te overbruggen totdat alles weer in een normaal vaarwater is terechtgekomen, wordt niet uitgesloten", aldus B en W. "Een dergelijk verzoek zullen we serieus beoordelen en overwegen indien het voortbestaan van Stadion Feijenoord NV in het geding is."

Het college stelt wel als voorwaarde dat De Kuip eerst de andere steunmaatregelen volledig moet benutten. Ook moet worden bekeken of het geven van gemeentelijke steun past binnen de regelgeving omtrent staatssteun.

Ook de club Feyenoord maakt zich grote zorgen, schrijft het college. Vele belangrijke inkomsten zijn weggevallen, nu er niet kan worden gevoetbald. "De begroting zal hierdoor omlaag moeten, maar hoe hard de club wordt getroffen laat zich niet voorspellen." Het college gaat er vooralsnog niet vanuit dat de club een beroep op de gemeente gaat doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.