Terug

Volg Vandaag Inside

'De Kuip haalt voor het eerst in ruim twintig jaar Europese finale binnen'

'De Kuip haalt voor het eerst in ruim twintig jaar Europese finale binnen'

27 sep 2022, 15:37

De finale van de Nations League wordt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid in De Kuip gespeeld, meldt het Algemeen Dagblad. Daarmee wordt er voor het eerst in ruim twintig jaar een Europese finale naar het stadion van Feyenoord gehaald. De laatste keer was de finale van de UEFA Cup in 2002.

Nederland is de enige finalist die de organisatie van de halve finales en finale van de Nations League op zich wil nemen. De UEFA neemt het besluit officieel pas in januari, maar de voorbereidingen en het werken aan een bidbook lopen al volop.

Rotterdam en Enschede zijn de beoogde speelsteden van de eindronde van de Nations League, omdat de Amsterdam Arena en het Philips Stadion vanwege concerten niet beschikbaar zijn. Jan van Merwijk, stadiondirecteur van de Kuip, laat weten: "Waarbij je ervan uit mag gaan dat de finale in het grootste stadion is." Ook de KNVB stelt dat de finale in de Kuip "is voorzien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.