Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong verdedigt aankoopbeleid PSV: 'Wat heeft Eden Hazard laten zien?’

De Jong verdedigt aankoopbeleid PSV: 'Wat heeft Eden Hazard laten zien?’

14 jan 2020, 13:04

John de Jong verdedigt in gesprek met Voetbal International het aankoopbeleid van PSV, waar hij verantwoordelijk voor is. Afgelopen zomer haalde PSV onder anderen Timo Baumgartl en Armindo Bruma in huis voor zo'n 22 miljoen euro. Beide spelers hebben nog geen indruk weten te maken bij de Eindhovense club. Volgens De Jong moeten de crititci in hun beoordeling echter niet alleen naar het prijskaartje kijken.

'Kijk eens naar de absolute top: Eden Hazard voor 100 miljoen naar Real Madrid, João Felix voor 125 miljoen naar Atlético Madrid, Pépé voor 80 miljoen naar Arsenal. Wat hebben zíj in hun eerste half jaar laten zien? Niet heel veel', beantwoordt De Jong zijn eigen vraag. Aanwinsten moeten volgens De Jong de tijd krijgen om zich aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving. 'Laat ze fouten maken, laat ze spelen, pas na een langere periode kun je zeggen: goed genoeg, of níét goed genoeg. Niet nu al, dat is veel te vroeg.'

Volgens De Jong kunnen sommige mensen niet goed inschatten wat er komt kijken bij het realiseren van een transfer. Ook benadrukt hij dat het salarishuis van PSV anders in elkaar zit dan bij vermogende Europese topclubs. 'Veel mensen kijken sec naar een uitgaande transfer, een bedrag dat gaat rondzingen en koppelen daar een bepaalde verwachting aan. Maar het ligt veel ingewikkelder.'

'We hebben vorig jaar de contracten van Mohamed Ihattaren en Donyell Malen verlengd, Steven Bergwijn kunnen behouden en Cody Gakpo voor langere tijd vastgelegd. Belangrijke zaken voor PSV', aldus de technisch manager.

VIDEO - 'PSV moet tegen Faber zeggen: jij houdt de rest van het jaar je bek'

'PSV moet tegen Faber zeggen: jij houdt de rest van het jaar je bek'
1:37
'PSV moet tegen Faber zeggen: jij houdt de rest van het jaar je bek'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.