De Jong redt in slotfase punt voor PSV

24 okt 2018, 23:12

EINDHOVEN (ANP) - PSV is in de Champions League niet langer puntloos. De Eindhovenaren speelden woensdag gelijk tegen Tottenham Hotspur, dat de eerste twee groepsduels ook had verloren. Het werd 2-2. Beide ploegen schieten met het gelijkspel weinig op en lijken zich te moeten richten op plaats drie, die na de winterstop recht geeft op deelname aan de Europa League.

PSV kwam na een half uur spelen op voorsprong. Hirving Lozano profiteerde van een fout van verdediger Toby Alderweireld. De gelijkmaker kwam in de 39e minuut op naam van Lucas.

In de tweede helft was Tottenham veel sterker. Op aangeven van uitblinker Christian Eriksen kopte Harry Kane in de 55e minuut de 1-2 binnen. Na een rode kaart voor doelman Hugo Lloris in de 79e minuut kreeg PSV weer hoop. Luuk de Jong werkte in de 87e minuut de bal achter invaller Michel Vorm (2-2).