Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong over positie achterin: 'Zal het invullen zonder te morren'

De Jong over positie achterin: 'Zal het invullen zonder te morren'

10 nov 2020, 22:29

Erik ten Hag gebruikte Frenkie de Jong enkele seizoen terug een tijdje als centrale verdediger. Ronald Koeman doet dat bij FC Barcelona de laatste weken ook af en toe. Als het aan de Oranje-international ligt, wordt dat geen gewoonte.

"Ik heb twee keer een helft centraal achterin gespeeld en ook tegen Dinamo Kiev begon ik centraal achterin. Als het een keer moet en er zijn geen andere opties, kan ik daar prima spelen. Dan zal ik het ook invullen zonder te morren. Maar ik denk dat iedereen wel weet dat ik normaal gesproken middenvelder ben", aldus De Jong dinsdag in Zeist.

Bondscoach Frank de Boer ziet De Jong vooral als middenvelder. "In een later stadium in een wedstrijd wanneer je wat meer stootkracht naar voren toe nodig hebt, is het misschien een optie. Dan kan Frenkie vanuit de laatste linie nog meer voor de aanvoer zorgen. Ik weet dat hij dat kan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.