Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong mag 'Gio' na Klassieker om tips vragen

De Jong mag 'Gio' na Klassieker om tips vragen

25 jan 2019, 16:42

ROTTERDAM (ANP) - Als Frenkie de Jong tips en adviezen wil hebben over FC Barcelona, mag hij best bellen met Giovanni van Bronckhorst. ,,Maar dan wel pas na zondag'', zei de trainer van Feyenoord lachend, in de aanloop naar de Klassieker in De Kuip tegen Ajax.

'Gio' kwam zelf tussen 2003 en 2007 uit voor de Catalaanse grootmacht, met het winnen van de Champions League in 2006 als hoogtepunt. Frenkie de Jong wordt komend seizoen de twintigste Nederlander die voor Barcelona gaat spelen. ,,Een heel goede speler en groot talent. Hij komt bij een heel warme club terecht. Zo heb ik het althans vier jaar ervaren. Barcelona is meer dan een club'', zegt Van Bronckhorst, verwijzend naar het motto 'Més que un club' van Barça. ,,Vanaf dag 1 voelde ik me deel van de familie. En zo voel ik dat nog steeds. Dat is de charme en kracht van Barcelona. De club heeft natuurlijk ook nauwe banden met ons land. Ik denk dat Frenkie daar een heel mooie tijd tegemoet gaat.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.