Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong: 'Hopelijk heb ik een muur doorbroken'

De Jong: 'Hopelijk heb ik een muur doorbroken'

21 okt 2019, 16:10

Luuk de Jong was zondag de gelukkigste speler van Sevilla. De oud-PSV'er maakte in de 86e minuut tegen Levante zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever: 1-0. "Natuurlijk doet het even pijn als je hoort dat je niet speelt. Je moet wel iets terugbetalen. Gelukkig heb ik dat zo kunnen doen. Hopelijk is dit een muur die ik doorbroken heb. Ik hoop dat ik dit door kan zetten", aldus De Jong, die de vorige competitiewedstrijden nog basisspeler was, tegen PSV TV.

"Ik heb het vertrouwen heel lang gekregen van de trainer. Het vertrouwen is er nog steeds. Ik denk ook dat hij mij nu bewust later in de wedstrijd wilde inbrengen. Als je vers in het veld komt, kun je wat extra energie brengen. Natuurlijk wil je altijd beginnen, maar het is toch lekker dat je er dan zo in komt en dit doelpunt maakt", zei de Jong, die eerder deze maand als invaller tegen Noord-Ierland met een doelpunt ook al belangrijk was voor het Nederlands elftal. "Ik had wel zo'n scenario als tegen Noord-Ierland in mijn hoofd. Toen ik er in kwam, ontstonden wat meer gevaarlijke kansen. Ik heb ze wel eens vaker zo gemaakt, met mijn achterhoofd."

Niet alleen De Jong zelf was blij en opgelucht, zijn medespelers ook. "De sfeer in het team is heel goed en de jongens steunen me elke dag. Het is niet dat ze je links laten liggen omdat je niet presteert. Ze zien ook dat ik keihard werk en ook gewoon goede wedstrijden speelde en dat het net niet mee zat. Dat vinden zij ook jammer", vertelde De Jong daarover. "Ook van de fans heb ik het gevoel gekregen dat ze vertrouwen in me hebben. Het is mooi hoe iedereen dan reageert na het doelpunt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.