Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong heeft tegen alle clubs die hij in de Eredivisie ontmoette gescoord

De Jong heeft tegen alle clubs die hij in de Eredivisie ontmoette gescoord

27 jan 2024, 20:54

Luuk de Jong heeft na zijn doelpunten zaterdag tegen Almere City FC tegen alle clubs waar hij in de Eredivisie tegen speelde minimaal één doelpunt gemaakt.

De spits opende kort voor rust, op aangeven van linksback Sergiño Dest, de score. In de tweede helft benutte De Jong een strafschop: 2-0.

Almere speelde vorig seizoen nog in de eerste divisie en komt nu voor het eerst uit op het hoogste niveau. In de door PSV met 4-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Almere in september scoorde De Jong niet. De voormalig international van Oranje heeft nu tegen alle 28 clubs die hij in de Eredivisie ontmoette gescoord. Daarmee houdt hij Ove Kindvall (27 clubs), Cor van der Gijp (26) en Marco van Basten (25) achter zich.

Het aantal van De Jong kan nog oplopen. Er zijn in de eerste divisie nog een aantal ploegen die hij in de Eredivisie nog niet tegenkwam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.