Terug

Volg Vandaag Inside

De Jong en Tadic topscorers eredivisie

De Jong en Tadic topscorers eredivisie

15 mei 2019, 23:49

DOETNCHEM (ANP) - Luuk de Jong en Dusan Tadic zijn de topscorers van dit seizoen in de eredivisie. De aanvallers van PSV en Ajax sloten af met 28 doelpunten.

De Jong leek lang op weg om als enige topscorer te worden. Tadic wist de spits van PSV echter in de laatste speelronde nog te achterhalen. Hij scoorde woensdag tweemaal in de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap: 4-1.

Met 28 doelpunten en dertien assists was Tadic hij de meest waardevolle speler van dit seizoen in de eredivisie.

'Koningen' van de assist

Tadic was dit seizoen in 55 duels in de eredivisie, Champions League en KNVB-beker betrokken bij 59 goals (36 doelpunten, 23 assists). In de grote competities van Europa was alleen Lionel Messi succesvoller (48 doelpunten, negentien assists).

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1990/91 dat de topscorertitel in de eredivisie wordt gedeeld. Destijds eindigden Dennis Bergkamp (Ajax) en Romário (PSV) allebei op 25 goals.

De Ajacieden Tadic en Hakim Ziyech zijn dit seizoen bovendien de 'koningen' van de assist, beide spelers gaven er 13.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.