Terug

Volg Vandaag Inside

'De Jong centraal achterin kunnen we vaker doen'

'De Jong centraal achterin kunnen we vaker doen'

5 nov 2020, 09:02

De kans bestaat dat middenvelder Frenkie de Jong dit seizoen bij FC Barcelona vaker als centrale verdediger te zien zal zijn. Dat zei Ronald Koeman na de moeizame thuiszege in de Champions League tegen Dinamo Kiev (2-1). De Nederlandse international vormde in dat duel het hart van de defensie met Gerard Piqué, als vervanger van de licht aangeslagen Clément Lenglet. De Franse verdediger viel in de slotfase nog wel in, voor middenvelder Sergio Busquets. De Jong speelde het duel uit.

"Frenkie centraal achterin is een extra optie voor ons", legde Koeman uit. "Lenglet had wat fysieke klachten. De Jong kunnen we vaker op die positie gebruiken als we denken dat we veel in balbezit zullen zijn. Dan kan hij door naar voren te schuiven op het middenveld voor een mannetje meer zorgen."

Koeman was na de derde groepszege op rij ontevreden over het optreden van zijn ploeg, vooral bij balverlies. "We zetten op die momenten gezamenlijk te weinig druk. Daardoor vielen er soms gaten in onze organisatie. Dat zal echt nog beter moeten."

Koeman was nog wel vol lof over zijn Duitse doelman Marc-André ter Stegen, die na een knie-operatie zijn rentree vierde met een aantal fraaie reddingen. "We weten natuurlijk dat hij een geweldige keeper is en tijdens de trainingen zagen we de afgelopen week al dat zijn topvorm eraan zat te komen en dat hij er weer klaar voor is. Hij was fantastisch tegen Dinamo."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.