Terug

Volg Vandaag Inside

'De huidige selectie van Ajax zou het heel moeilijk hebben tegen deze legends'

24 mrt 2024, 17:27

Sjaak Swart en Danny Blind coachten afgelopen zaterdag de Ajax Legends in een benefietwedstrijd op een volgepakt Anfield tegen Liverpool. De Amsterdamse club ging met 4-2 onderuit. Desondanks trok Mister Ajax na het duel een harde conclusie: "Ik denk dat de huidige selectie van Ajax het heel moeilijk zou hebben tegen deze legends", schrijft de NOS.

"We hebben moeite om vijfde te worden", stelt Swart. "Dat kan echt niet bij Ajax. We hebben twaalf spelers van die meneer uit Duitsland (voormalig technisch directeur Sven Mislintat, red.) gehad, echt schandalig."

Niet alleen Swart maakt zich zorgen om de sportieve malaise waarin Ajax zit, ook Jari Litmanen: "We weten allemaal wat Ajax betekent en waar de successen in het verleden lagen. Na een heleboel mooie jaren is er een flinke terugslag en dat is schrikken voor alle Ajacieden."

Edgar Davids concludeert dat het huidige Ajax beneden alle niveau is. "Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen. Je hebt goede beleidsbepalers nodig en die schijnen er nu te zijn, maar je moet nog wel altijd op het veld presteren. Je kunt straks wel een toptrainer hebben, maar als je materiaal van een te laag niveau is, gaat het 'm niet worden", aldus Davids.

Liverpool Foundation

De wedstrijd stond in het teken van de Liverpool Foundation en de opbrengst gaat naar de LFC Foundation. Treffers van Derk Boerrigter en Kiki Musampa in de eerste helft bleken niet genoeg voor de overwinning.

Bij Liverpool zat Sven-Göran Eriksson als trainer op de bank. De 76-jarige Zweed maakte in januari bekend dat hij aan kanker lijdt en waarschijnlijk nog maar een jaar te leven heeft. Eriksson vertelde onlangs dat hij graag ooit trainer van Liverpool was geweest. De huidige koploper van de Premier League liet die wens in vervulling gaan.

Het was niet de eerste benefietwedstrijd van 'the legends' van Liverpool. Vorig jaar speelden zij op een uitverkocht Anfield tegen Celtic en een jaar eerder was FC Barcelona te gast.

Eerder sprak Sjaak Swart zijn ongenoegen uit over onder meer Sven Mislintat in gesprek met Noa Vahle. Bekijk het interview terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.