Terug

Volg Vandaag Inside

'De hele wereld lacht ons uit'

'De hele wereld lacht ons uit'

20 nov 2020, 11:00

Franz Beckenbauer is in een column in Bild ingegaan op de afstraffing voor de Duitse voetbalploeg, dinsdag in Sevilla. "Nu lacht de hele wereld ons uit", zei de 75-jarige 'Der Kaiser'. Duitsland verloor met 6-0 van Spanje.

"Het was niets van het Duitse team. Een totale black-out", aldus Beckenbauer. "Gelukkig zijn er zelden dergelijke mislukkingen bij de nationale ploeg. Maar er is een leiderschapsprobleem op het veld in het team van Joachim Löw. Ik heb geen volwassenheid gezien, niets. Je hebt leiders nodig als het niet goed gaat."

Door het gebrek aan leiderschap pleit Beckenbauer voor een terugkeer van de 31-jarige Thomas Müller, die bij Bayern helemaal is opgeleefd. "Müller zou de ploeg opzwepen, zoals bij Bayern in moeilijke fases in de wedstrijd", aldus de Duitse voetballegende.

"Als het in maart niet lukt bij de laatste interlands voor het EK, moet Löw van koers veranderen." Duitsland is op het EK ingedeeld in een groep met Frankrijk, Portugal en Hongarije.

Löw zelf moet blijven zitten als het aan Beckenbauer ligt. "Natuurlijk moet hij doorgaan en coachen op het EK. Uiteindelijk helpt dit spel hem om nieuwe kennis te vergaren."

In de nieuwste editie van Koffie met Kieft analyseert Wim onder meer het Nations League-duel van Oranje tegen Polen. Bekijk hieronder het item.

Koffie met Kieft: ‘Dat is de grootste gek die ik heb meegemaa...
16:17
Koffie met Kieft: ‘Dat is de grootste gek die ik heb meegemaa...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.