Terug

Volg Vandaag Inside

'De Eredivisie is een Mickey Mousecompetitie geworden'

'De Eredivisie is een Mickey Mousecompetitie geworden'

8 feb 2021, 17:55

Noa Lang staat er goed op in België. De 21-jarige aanvaller van Club Brugge schoot zijn ploeg zaterdag in het duel met Waasland-Beveren eigenhandig naar de overwinning (0-2). Het waren alweer de tiende en elfde competitietreffers van Lang.

Bij Club Brugge snappen ze niet dat Ajax de vleugelaanvaller voor 6 miljoen euro heeft verkocht. De inmiddels razend populaire Lang werd bij zijn nieuwe ploeg al driemaal tot beste speler van de maand gekozen.

Het goede spel van Lang is ook Johan Derksen opgevallen. De analist denkt dat Edwin van der Sar en Marc Overmars zich nog eens achter de oren krabben, zo vertelt hij aan het Belgische Het Laatste Nieuws. ’Nu Ajax wat in de problemen zit, zou Lang een heel aantrekkelijke speler voor hen zijn. Al sta ik ook een beetje van zijn prestaties te kijken’, geeft Johan toe. ‘Want destijds heeft hij het niet of althans veel minder laten zien. Vorig seizoen scoorde Lang er eens drie tegen Twente… en toen hebben ze hem meteen gehuurd van Ajax. Nadien heeft hij er niet veel meer van gebakken.’

Lang had in Amsterdam een hoop concurrentie, en moest het vaak doen met korte invalbeurten. ‘Terwijl hij “het maniertje” over zich had, van “ik ben een grote jongen”. Door de reeds gearriveerde spelers werd dat niet zo geaccepteerd’ stelt Johan, die wel zag dat de aanvaller een flinke dosis talent bezat. ‘Het was gewoon een kwestie van tijd en dat is nu gebleken. Nu is hij in België in een warm bad terechtgekomen.’

Naast Noa Lang spelen ook Ruud Vormer, Stefano Denswil en Bas Dost in Brugge. Een aanfluiting, vindt Johan. ‘Het is lachwekkend dat vier zéér bruikbare spelers voor de Nederlandse competitie in Brugge spelen. We kunnen niet concurreren met Engeland en Spanje, oké. Als we nu ook al door België afgetroefd worden, dan zijn we helemaal een Mickey Mousecompetitie geworden.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.