Terug

Volg Vandaag Inside

'De chemie van die drie is een succesformule die je niet terugkrijgt als zij zouden stoppen'

'De chemie van die drie is een succesformule die je niet terugkrijgt als zij zouden stoppen'

3 mrt 2023, 10:44

Job Knoester was in de nacht van donderdag op vrijdag te gast in het programma MISCHA! op NPO Radio 1. Daarin vertelde hij natuurlijk ook over zijn optredens bij Vandaag Inside.

"Sinds ik bij Vandaag Inside zit, krijg ik veel minder vervelende en nare reacties," aldus Job. "En ook veel minder beledigingen, en bijna geen bedreigingen meer. Dat is heel opvallend." Presentatrice Mischa Blok vraagt zich af: "Is dat omdat ze jou meer als persoon zien en beter leren kennen als mens?" "Dat zou een verklaring kunnen zijn," antwoordt Job. "Misschien is dat het. Dat is wel iets wat ik bewust doe, trouwens. Althans: bewust probeer te doen. Ik probeer in het programma en op sociale media meer van mezelf te laten zien. Ik ben niet alleen advocaat die opkomt voor belangen van mensen die ervan verdacht worden iets vreselijks gedaan te hebben. Ik ben ook vader, vriend, ik heb een sociaal leven, ik heb mijn gevoel voor humor."

Job heeft dus bewust de keuze gemaakt om meer te laten zien van wie hij is. Waar legt hij dan de grens van hoe persoonlijk hij wordt? "Ik vind dat als je bij Vandaag Inside gaat zitten, je niet teveel grenzen moet hebben. Dan wordt het saai, dan wordt het geen leuke tv. Laatst zei ik In de Wandelgangen tegen Wilfred dat ik goede seks een belangrijk onderdeel van een relatie vind. Maar ik ga niet vertellen wat dat inhoudt, wat voor mij goede seks is. Dat doe ik niet, omdat ook mijn kinderen naar het programma kijken en luisteren. Daar zit dan een grens bij mij bijvoorbeeld."

Tekst gaat verder onder de video.

Job Knoester vertelt openhartig over relatie: ‘Goeie seks is heel belangrijk!’
5:28
Job Knoester vertelt openhartig over relatie: ‘Goeie seks is heel belangrijk!’

De grens die Job ervaart bij zichzelf, ziet hij niet bij René van der Gijp: "Wat ik bij René zo knap vind, is dat hij eigenlijk schijt heeft aan wat mensen van hem vinden. Hij maakt iedere grap die in hem opkomt. Ik hou ook van hele foute grappen, maar ik maak thuis wel foute grappen die ik niet in de uitzending durf te maken. Ik heb wel nog een bepaalde grens, dat klopt."

Komt het weleens voor dat Job in de auto terug naar huis zit en denkt: had ik dat maar niet gezegd? "Dat is me één keer overkomen. We hadden een uitzending gehad waarin ik een leuke anekdote vertelde. Die ging over dat ik ruzie had met de krantenjongen. Toen nam ik een andere krant omdat ik die krantenjongen niet meer wilde, maar toen kreeg ik dezelfde jongen, want hij bezorgt alle kranten bij ons. Dat verhaal kwam er lekker uit, dat kwam spontaan op. Toen dacht ik: dat is leuk, een anekdote. Toen vertelde ik de uitzending daarna weer een anekdote, maar die had ik bedacht. Dat kan ik dus niet en dat werkt ook niet. Toen dacht ik: dat moet ik niet meer doen, het moet spontaan opkomen, anders werkt het niet. Maar verder: spijt? Nee, niet echt. Wel denk ik soms: dat had ik óók nog moeten zeggen."

Tekst gaat verder onder de video.

Job Knoester nam andere krant vanwege late bezorging: 'Maar ik had dezelfde bezorger!'
3:20
Job Knoester nam andere krant vanwege late bezorging: 'Maar ik had dezelfde bezorger!'

Grappige en zeer serieuze onderwerpen wisselen elkaar bij Vandaag Inside snel af. Job kan dat goed van elkaar scheiden: "Ik heb het idee dat dat me wel goed afgaat, ja. Doordat ik mezelf ben. Ik ben daar volledig mezelf en voel nul spanning. En overigens is Johan ook niet altijd alleen maar van de grap, die wil ook serieuze onderwerpen bespreken. En Wilfred schakelt heel snel tussen verschillende dingen, razendknap. Ik heb het idee dat René het best gedijt bij een grap, of bij voetbal, want vergis je niet: hij is daar echt geniaal in. Dat is juist de kracht van het programma, en dat meen ik echt. Die drie mannen hebben zo'n verschillende persoonlijkheid. De chemie van die drie is een succesformule die je denk ik niet meer terugkrijgt als zij er ooit mee zouden stoppen."

Job heeft het idee dat sinds hij aanschuift, hij meer mensen bereikt: "Ik krijg veel berichten als het in Vandaag Inside is gegaan over mijn vakgebied, strafrecht of TBS. Mensen waar ik het niet van verwacht, bedanken mij voor uitleg. Uit alle hoeken kijken mensen naar Vandaag Inside. Althans: dat is wat ik meekrijg. Of het nou links of rechts is, de stratenmaker of de rechter. Opvallend is trouwens wel dat als rechters naar me toekomen in het gerechtsgebouw, ze een beetje stiekem om zich heen kijken, en dan over Vandaag Inside beginnen. Alsof ze zich schamen. De bodes hebben die schaamte niet. Maar uit alle hoeken kijken mensen naar het programma."

Beluister het hele gesprek met Job Knoester hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.