Terug

Volg Vandaag Inside

De Bruyne kandidaat UEFA's voetballer van het jaar

De Bruyne kandidaat UEFA's voetballer van het jaar

23 sep 2020, 18:01

Kevin De Bruyne van Manchester City behoort als eerste Belg ooit tot de drie kanshebbers voor de award 'UEFA Speler van het jaar'. De twee andere kandidaten zijn doelman Manuel Neuer en topscorer Robert Lewandowski van Bayern München.

Neuer en Lewandowski wonnen met Bayern de Champions League, nationale titel en beker. Voor De Bruyne waren er dit seizoen geen hoofdprijzen. City eindigde in de Premier League als tweede achter Liverpool.

Vorig jaar verkoos de UEFA Virgil van Dijk (Liverpool) tot UEFA Speler van het jaar, voor Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Van Dijk was de eerste Nederlander die de prijs won.

De winnaars worden volgende week donderdag bekendgemaakt tijdens de gala-avond in het Zwitserse Nyon.

René bestempelde Kevin de Bruyne eerder dit jaar als beste middenvelder van de wereld. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.