Terug

Volg Vandaag Inside

‘De bondscoach weet misschien niet hoe goed ik in de groep lig’

‘De bondscoach weet misschien niet hoe goed ik in de groep lig’

7 juli 2022, 12:30

Shanice van de Sanden is de grote afwezige op het EK voetbal dat woensdag van start is gegaan. Van de Sanden was een vaste kracht bij Oranje op het gewonnen EK van 2017 in eigen land en twee jaar later op het WK in Frankrijk, maar viel buiten de selectie voor het EK 2022. Een harde klap voor de 29-jarige aanvalster, zo vertelt ze in gesprek met De Telegraaf.

'Helaas werd ik niet geselecteerd', zegt Van de Sanden over de beslissing van Bondscoach Mark Parsons om haar niet mee te nemen. 'Ik hoorde dat het was omdat ik niet op meerdere posities uit de voeten kan. Mark zei dat ik kon bellen als ik de redenen wilde horen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Het verandert toch niets.'

Ondanks dat ze er deze zomer niet bij is, wordt ze nog regelmatig geappt door haar voormalig ploeggenoten, omdat ze haar missen. 'Omdat ik er na een moeilijke training normaal gesproken altijd ben om ze op te peppen', legt Van de Sanden uit. 'Mark weet misschien niet helemaal hoe goed ik in de groep lig. Logisch, want hij is er ook nog niet zo lang, maar ik had voor mijn gevoel zó veel energie kunnen brengen.'

Maar lang gaat Van de Sanden er niet om treuren. 'Dit soort tegenslagen helpt me ook weer om uiteindelijk het onoverwinnelijke te overwinnen. Het is zuur dat ik er op het EK niet bij ben, maar alles heeft een reden. Ik hoop echt dat de meiden gaan knallen.'

Oranje begint het EK zaterdag in Sheffield tegen Zweden, de verliezend finalist van vorig jaar op de Olympische Spelen. De voetbalsters, die in Engeland hun titel verdedigen, spelen daarna in groep C tegen Portugal (13 juli) en Zwitserland (17 juli).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.