Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer wijzigt basisopstelling tegen Polen

De Boer wijzigt basisopstelling tegen Polen

17 nov 2020, 16:21

Het Nederlands elftal begint woensdag tegen Polen niet met dezelfde elf basisspelers als zondag tegen Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Frank de Boer zei dinsdag in Zeist dat hij goed gaat kijken naar de fitheid van zijn spelers. "Ik wil wat frisse benen hebben", aldus De Boer, die niet zei welke wijzigingen hij gaat doorvoeren.

Het lijkt aannemelijk dat De Boer zijn voorhoede wijzigt. Spits Luuk de Jong speelde de laatste twee wedstrijden, tegen Spanje (1-1) en Bosnië (3-1) helemaal mee. Donyell Malen lijkt zijn meest logische vervanger. De PSV'er zou centraal kunnen spelen, maar ook vanaf de zijkant. Memphis Depay zou in dat geval de spitspositie innemen.

Luuk de Jong is de enige speler bij Oranje die beide duels vol maakte. Verdedigers Daley Blind en Owen Wijndal volgen daarna met de meeste speelminuten. Blind verving tegen Spanje al na 5 minuten de geblesseerde Nathan Aké en de wedstrijd tegen Bosnië deed hij van begin tot eind mee. Wijndal deed juist tegen Spanje het gehele duel mee. De linksback van AZ werd tegen Bosnië in de 79e minuut vervangen.

De Boer riep geen vervanger op voor Ryan Babel, die het coronavirus heeft. "Dat heeft te maken met zijn positie. Als ik poppetje A opstel en die daarna ga vervangen voor poppetje B, zal dat niet de speler zijn die ik nu op zou roepen. Ik heb andere opties."

Nederland heeft nog een kans om als eerste te eindigen in groep 1 van de A-divisie van de Nations League. Koploper Italië moet dan wel punten verspelen bij Bosnië en Herzegovina en Oranje moet zelf winnen. De Boer: "We hebben het niet in eigen hand. We moeten gewoon zorgen dat we 3 punten halen en dan hopen dat Italië een uitglijder maakt. Als ze spelen zoals de vorige wedstrijd tegen Polen, zie ik dat niet gebeuren. Toen speelden ze echt heel erg goed. Maar de omstandigheden zijn nu anders. Ik weet niet hoe het veld is in Bosnië bijvoorbeeld. We mogen niet achteraf denken: hadden we maar beter onze best gedaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.