Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer nog steeds ziek van EK 2000: 'We hadden gewoon Europees kampioen moeten worden'

De Boer nog steeds ziek van EK 2000: 'We hadden gewoon Europees kampioen moeten worden'

29 feb 2020, 15:54

In de documentaire 'Wall of Fame' van Ons Oranje spreekt Frank de Boer openhartig over zijn voetbalcarrière. De Boer speelde 112 interlands voor Oranje, maar wist geen titel te pakken met het Nederlands Elftal.

Het is vooral het EK 2000 in eigen land wat nog pijn doet. Oranje verloor destijds de halve finale van Italië na penalty's. De Boer miste die wedstrijd niet een maar zelfs twee penalty's. 'Daar ben ik nog steeds ziek van', aldus De Boer. Hij miste zowel een strafschop tijdens de reguliere speeltijd, als tijdens de strafschoppenserie. Maar dat is niet de enige reden waarom hij er ziek van is. 'Niet alleen omdat ik twee penalty's miste, we hadden gewoon Europees kampioen moeten worden.'

'Ik ben er twee maanden doodziek van geweest. Vaak had ik dat ik alleen in de auto zat en op mezelf begon te schelden of op het stuur zat te rammen', zo gaat De Boer verder.

Op dit moment is De Boer trainer bij Atlanta United.

VIDEO - 'Frank de Boer heeft zijn carrière verwoest'

'Frank de Boer heeft zijn carrière verwoest'
2:23
'Frank de Boer heeft zijn carrière verwoest'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.