Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer hoopt tegen Spanje op eerste zege als bondscoach Oranje

De Boer hoopt tegen Spanje op eerste zege als bondscoach Oranje

11 nov 2020, 16:00

Frank de Boer hoopt woensdag op zijn eerste zege als bondscoach van Oranje. Na een nederlaag tegen Mexico (0-1) en een gelijkspel in de Nations League tegen zowel Bosnië en Herzegovina (0-0) als Italië (1-1), is Spanje de vierde opponent voor de opvolger van Ronald Koeman.

De aftrap van de vriendschappelijke wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA is om 20.45 uur. Beide elftallen zullen niet met het sterkste elftal spelen. Nederland speelt de komende week de laatste twee duels in de Nations League, tegen Bosnië en Herzegovina en Polen. Spanje wacht, in datzelfde toernooi, duels met Zwitserland en Duitsland.

AZ-doelman Marco Bizot heeft woensdag een basisplaats en maakt daarmee zijn debuut als international. Tim Krul staat in de wedstrijden tegen Bosnië en Polen onder de lat. Davy Klaassen, die na drie jaar afwezigheid terug is bij Oranje, krijgt ook speeltijd.

Nederland en Spanje stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar. Spanje won in 2010 in de WK-finale na verlenging met 1-0. De Boer was toen assistent-bondscoach.

_Frank de Boer was dinsdag duidelijk op de persconferentie: 'Vanaf nu Frank de Boer 1.0'. Bekijk hieronder de beelden.

Bondscoach duidelijk: 'Vanaf nu Frank de Boer 1.0'
2:35
Bondscoach duidelijk: 'Vanaf nu Frank de Boer 1.0'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.