Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer geeft Van Gaal advies over ideale Oranje-defensie

De Boer geeft Van Gaal advies over ideale Oranje-defensie

10 okt 2022, 13:44

Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Nathan Aké moeten op het WK in Qatar de driemansdefensie van het Nederlands elftal gaan vormen. Dat stelt Frank de Boer bij Viaplay. 

“Sowieso Timber en Aké, omdat zij heel goed passen in het systeem van Louis van Gaal”, zegt De Boer. "Dat zijn twee jongens die allebei willen opbouwen. Bij Manchester City en bij Ajax doen ze niks anders.” 

Ook Virgil van Dijk is een zekerheidje voor de voormalig bondscoach. “Normaal is Van Dijk gewoon onomstreden, dus ik verwacht dat dát de opstelling zal zijn. Hoe Van Gaal met het Nederlands elftal wil spelen, is dat in mijn ogen de best mogelijke opstelling.”

Geen basisplaats voor Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, al is er ook voor hen een rol weggelegd, denkt De Boer. “Als je soms meer naar achter wordt gedrukt, en je wil lengte, dan kan je Timber wisselen voor De Vrij of De Ligt.”



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.