Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer gaat in Italië op zoek naar eerste zege als bondscoach

De Boer gaat in Italië op zoek naar eerste zege als bondscoach

14 okt 2020, 10:02

Bondscoach Frank de Boer gaat tijdens de uitwedstrijd tegen Italië in de Nations League op zoek naar zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij kan weer een beroep doen op Memphis Depay. Teun Koopmeiners of Donny van de Beek zal de geschorste Marten de Roon vervangen.

De Boer kan na een verloren oefenduel met Mexico (0-1) en een gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) wel een succesje gebruiken. Hij greep zijn laatste persconferentie voor het duel met de Italianen aan om te benadrukken dat Oranje voor zijn aanstelling ook niet altijd over tegenstanders heen liep.

"Met drie duels in acht dagen heb ik tegen Mexico bewust spelers rust gegund en dus niet aan mezelf gedacht", zei hij. "Tegen Bosnië speelden we niet goed, maar we hebben wel vijf goede kansen gekregen om dat duel te beslissen."

Italië leidt groep 1 van de Nations League halverwege met vijf punten, gevolgd door Nederland en Polen met vier punten.

Het duel tussen Italië en Oranje begint om 20.45 uur in het stadion van Atalanta Bergamo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.