Terug

Volg Vandaag Inside

'De beste man van Oranje, hoort nu gewoon in de voorhoede thuis'

'De beste man van Oranje, hoort nu gewoon in de voorhoede thuis'

8 okt 2020, 13:02

Het Nederlandse elftal heeft woensdagavond bij het debuut van Frank de Boer als bondscoach verloren met 0-1 van Mexico in een oefenduel. Valentijn Driessen analyseert de wedstrijd na afloop in een interview met De Telegraaf.

'Je verlies met 0-1 en gaat met een minder gevoel naar Bosnië en Italië.' Volgens Valentijn heeft Steven Berghuis zich woensdagavond laten zien. 'De beste man aan Nederlandse zijde, hij hoort op dit moment gewoon in de voorhoede thuis.' Sevilla-spits Luuk de Jong had volgens de tafelgast van Veronica Inside meer speelminuten mogen krijgen. 'Die had wel een helftje erop mogen staan.'

Valentijn is wisselend gestemd over de Oranje-debutanten Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. 'Ik vond Koopmeiners uitstekend spelen. Hij liet weer zien dat het een middenvelder is en geen centrale verdediger, alhoewel hij in de slotfase ook daarvandaan speelde en dat heel goed deed.' Volgens Valentijn was Wijndal veel onwenniger. 'Hij liet Corona veel te makkelijk lopen. Deze Corona was niet zo scherp, maar hij had er wel drie of vier kunnen maken.'

Doelman Tim Krul heeft volgens Valentijn in het oefenduel tegen Mexico een goede beurt gemaakt: 'Hij keepte zo goed dat je hem rustig onder de lat kan zetten bij het Nederlands elftal.' Toch verwacht de Chef Voetbal van De Telegraaf dat Cillessen de eerste doelman blijft van Oranje. 'Cillessen staat nu al jaren onder de lat. De Boer heeft ook jaren met hem gewerkt, dus ik kan me voorstellen dat hij Cillessen gewoon als eerste man ziet. En dan moet Krul op de training laten zien dat hij beter is of Cillessen moet door het ijs zakken.'

Valentijn vertelt in de radioshow Veronica Inside over de afgeketste transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.