Terug

Volg Vandaag Inside

'Dat verhaal van een pilletje uit de verkeerde strip komt op mij niet heel sterk over'

'Dat verhaal van een pilletje uit de verkeerde strip komt op mij niet heel sterk over'

7 feb 2021, 23:04

In zijn column in het AD heeft Willem van Hanegem gereageerd op de roerige week bij Ajax, waarin Onana voor een jaar werd geschorst vanwege dopinggebruik, recordaankoop Sébastien Haller niet werd ingeschreven voor de Europa League en Brian Brobbey niet bijtekende.

Over de schorsing van doelman André Onana zegt De Kromme: 'Onana zullen ze zeker missen. Dat verhaal van een pilletje uit de verkeerde strip komt op mij niet heel sterk over. Als een wielrenner of atleet dat zegt, liggen we allemaal weer in een deuk. Toch vind ik het jammer dat hij er niet meer bij is. Op dat tijdrekken na vond ik het een geweldige keeper. Maar denk nou niet dat dit Ajax de landstitel kost. Maarten Stekelenburg kan het in de eredivisie toch gewoon aan? En laten we ook eens ophouden met die Kjell Scherpen van Emmen neerzetten als een soort krokettenvanger. Die jongen kan nog steeds een prima keeper worden.'

Dan geeft Van Hanegem zijn mening over de kwestie Haller: 'Dat vind ik echt onvoorstelbaar. Ik hoor en lees altijd maar dat die clubs tegenwoordig over een uitgekiende organisatie beschikken. Als een speler op reis moet, halen en brengen ze hem en ze regelen z’n paspoort. Als een trainer voor een camera moet praten staat er zo’n kwibus in clubkostuum op een halve meter om hem weer terug naar de kleedkamer te begeleiden. Voor elk wissewasje hebben ze iemand in huis. In een mooi pak en met een gewichtig loopje. Zeker bij een club als Ajax wemelt het van die hulpjes. Dat maakt dit bijna beschamend.'

De columnist gaat ook nog kort in op het aankomende vertrek van Brian Brobbey: 'Daar is die jongen toch vrij in? Alsof de top bereiken alleen via Ajax kan. De geijkte reactie is dan dat mensen gaan roepen dat hij toch niet goed genoeg is. Maar dat is eerder hun hoop. Zoals ze bij Feyenoord Idrissi niet goed genoeg vonden toen hij uit de jeugd kwam. Nu hopen ze daar natuurlijk dat hij bij Ajax door de mand zal vallen. Zo werkt het in de voetballerij,' concludeert Van Hanegem.

In Veronica Inside reageerden de mannen afgelopen vrijdag ook op de schorsing van André Onana. Bekijk het in de video hieronder.

Johan over schorsing Onana: ‘Heel amateuristisch dat hij zoma...
4:51
Johan over schorsing Onana: ‘Heel amateuristisch dat hij zoma...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.