Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Vera geeft benefietoptreden voor ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne

Danny Vera geeft benefietoptreden voor ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne

24 feb 2021, 13:03

De allerlaatste Stenders Platenbonanza van Rob Stenders op NPO Radio 2 staat donderdag in het teken van een speciaal benefietoptreden van Danny Vera. De zanger wil met zijn show zoveel mogelijk geld inzamelen voor Vera, een ernstig ziek meisje uit Oekraïne.

Aanleiding voor het benefiet is een inzamelingsactie van muziekdocent en koorleider Marius Diepenhorst. Hij vertelde vorige week in Stenders Platenbonanza het tragische verhaal van de negenjarige Vera. Het meisje zingt in het Oekraïens koor en lijdt aan acute leukemie. Marius onderhoudt door zijn werk nauwe contacten en is zeer begaan met haar lot.

De aandacht voor de inzamelingsactie in de show van Stenders had direct effect. Na de uitzending was er al een bedrag van 10.000 euro opgehaald. Zanger Danny Vera luisterde toevallig mee en nam contact op met Stenders dat hij ook zijn steentje wilde bijdragen. Zodoende ontstond het eenmalige benefietconcert Vera voor Vera.

De zanger treedt in totaal een uur op. 'Vera voor Vera' is donderdag vanaf ongeveer 14:45 uur te volgen via het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Delen van het concert zijn ook live op de radio te horen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.