Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Blind officieel terug in raad van commissarissen van Ajax

Danny Blind officieel terug in raad van commissarissen van Ajax

27 dec 2023, 12:31

Danny Blind maakt zijn rentree in de Raad van Commissarissen van Ajax. Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op woensdagochtend werd Blind voorgedragen, zo meldt Ajaxshowtime.

De ervaren Zeeuw bekleedde eerder al de functie van commissaris bij Ajax, van 23 april 2018 tot 4 augustus 2021. In 2021 werd hij aangesteld als assistent-bondscoach, wat leidde tot zijn vertrek uit de Raad van Commissarissen om belangenverstrengeling te voorkomen. Adrie Koster en Jan van Halst namen sindsdien de technische verantwoordelijkheden op zich.

Ajax vertrouwt nu opnieuw op Blind, waarbij zijn rentree wordt gemotiveerd door zijn uitgebreide kennis en ervaring in diverse voetbalfuncties. Blind heeft niet alleen als speler, maar ook als trainer, hoofd jeugdopleiding en directeur bij Ajax gediend. Daarnaast vervulde hij in het verleden de rol van bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Naast zijn betrokkenheid bij Ajax is Blind ook bestuurslid en ambassadeur voor stichtingen zoals Spieren voor Spieren, Niet Blind en de Voedselbank. Als kers op de taart deelt hij zijn voetbalinzichten als analist bij Ziggo Sport.

Blind is benoemd voor een periode van vier jaar, waardoor hij tot aan de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in 2027 zijn functie als commissaris bij Ajax zal vervullen. Een interessante ontwikkeling in de bestuurlijke samenstelling van de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.