Terug

Volg Vandaag Inside

Danny Blind: 'Ajax had Alfred Schreuder eerder moeten ontslaan'

Danny Blind: 'Ajax had Alfred Schreuder eerder moeten ontslaan'

29 jan 2023, 20:48

Alfred Schreuder werd donderdagavond na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) op straat gezet. Volgens voormalig RVC-lid Danny Blind is dat echter rijkelijk laat.

Blind Senior vindt het teleurstellend dat Schreuder is ontslagen. "Maar totaal niet onverwacht natuurlijk", zei Blind zondagavond bij Ziggo Sport. "Qua resultaten zijn ze goed gestart, maar nadat het WK geëindigd is... Hoe men dat weer oppakt in januari... Met alle perikelen tussendoor: of het nou om Daley Blind gaat óf de mental coach... In ieder geval: het is nooit rustig geweest. En als je dan geen punten pakt, dan is het duidelijk."

Wat dat betreft had de voormalig bestuurder van Ajax zelf een andere timing gekozen. "In die zin dat zij het eerder hadden kunnen - en eigenlijk moeten - doen. Je had een hele goede aanloop kunnen maken vanaf november. Als je daar een andere keuze had gemaakt... En nu moet je dat doen nadat je net bent opgestart. Dat is nooit ideaal."

Vanwege een ruzie met Schreuder vertrok zoon Daley in januari naar Bayern München. Indien Schreuder eerder was weggestuurd, dan had Daley Blind mogelijk nog voor Ajax gespeeld, meent zijn 61-jarige vader. "Dat zou gekund hebben. Bayern is echt pas begin januari bij hem gekomen en de competitie is eind november al gestopt. Dan hadden dingen ook anders kunnen lopen. Hij had de hoop en verwachting om zijn carrière bij Ajax af te sluiten. Maar zit nu gewoon fijn bij Bayern."

Bij het Ajax-afscheid van Daley Blind ontbrak toenmalig trainer Alfred Schreuder om hem succes te wensen. Volgens Veronica Offside-analist Andy van der Meijde is dat onacceptabel. Kijk het fragment hieronder terug.

Andy laakt actie Alfred Schreuder: 'Had Blind gewoon succes gewenst, dan ben je een man!'
4:44
Andy laakt actie Alfred Schreuder: 'Had Blind gewoon succes gewenst, dan ben je een man!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.