Terug

Volg Vandaag Inside

Danjuma maakt na drie jaar afwezigheid direct indruk bij Oranje

Danjuma maakt na drie jaar afwezigheid direct indruk bij Oranje

12 okt 2021, 09:22

Het leek of Arnaut Danjuma Groeneveld nooit weg was geweest bij het Nederlands elftal. De 24-jarige buitenspeler kwam maandag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (6-0) in de tweede helft in de ploeg en speelde in De Kuip onbevangen en met veel bravoure, precies zoals bondscoach Louis van Gaal graag ziet.

Groeneveld passeerde de verdedigers van Gibraltar eenvoudig en bracht daarmee de aanvallers van Oranje geregeld in stelling. Het was uiteindelijk de invaller zelf die scoorde, in de 75e minuut (5-0).

Voor Danjuma Groeneveld voelde zijn goede invalbeurt niet als revanche. De voetballer van Villarreal was wel een beetje teleurgesteld dat hij aanvankelijk niet in de selectie zat voor de duels met Letland (1-0) en Gibraltar. Net nadat Van Gaal zijn definitieve groep bekendmaakte, speelde Groeneveld bij zijn club twee keer een hoofdrol. De buitenspeler maakte in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd van Villarreal tegen Real Betis beide doelpunten en enkele dagen eerder werd hij na de confrontatie met Manchester United in de Champions League (2-1 verlies) uitgeroepen tot beste speler.

Kans

'Natuurlijk doet dat wat met je, als je er niet bij zit', zei Danjuma Groeneveld na het duel met Gibraltar. 'Ik vond dat ik mijn draai gevonden had in Spanje. Maar je moet niet bij de pakken neer gaan zitten. Als je dan zo'n belletje alsnog krijgt, ben je er altijd klaar voor. Zo'n kans moet je dan verzilveren.'

Groeneveld, die in Nederland bij NEC voetbalde, kwam bij de selectie als vervanger van de met een hoofdblessure afgehaakte Cody Gakpo. Bijna drie jaar geleden, op 13 oktober 2018, maakte hij onder leiding van Ronald Koeman zijn debuut tegen Duitsland (3-0). Daarna speelde hij nog één interland, tegen België. Daarin scoorde hij ook.

Meer ervaring

'Of ik nu verder ben? Dat denk ik wel, ja', aldus Danjuma Groeneveld. 'Ik heb me ontwikkeld als mens. Ik heb ook meer ervaring, we zijn weer drie jaar ouder. Ik ben bevoorrecht in veel landen te hebben mogen spelen. Ik heb op mijn 24e veel bagage.'

De eerste kennismaking met Van Gaal beviel Groeneveld zondag wel. 'Dat ging vloeiend. Ik ken hem eigenlijk alleen van televisie. Ik probeer me van mijn goede kant te laten zien.' Van Gaal was tevreden. 'Ik heb tegen hem gezegd dat hij leuk is ingevallen. Het is een zeer goed opgeleide jongen ook. Ik kan daar niet iets negatiefs over zeggen, helaas voor jullie', zei hij tegen de pers.

Danjuma blij om weer terug te zijn: ‘Wedstrijdshirt gaat naar mijn vader’
1:24
Danjuma blij om weer terug te zijn: ‘Wedstrijdshirt gaat naar mijn vader’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.