Terug

Volg Vandaag Inside

Danjuma Groeneveld vervangt Gakpo bij Oranje

Danjuma Groeneveld vervangt Gakpo bij Oranje

9 okt 2021, 18:25

Arnaut Danjuma Groeneveld is door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie van Oranje gehaald. De aanvaller van Villarreal vervangt PSV'er Cody Gakpo, die het trainingskamp van het Nederlands elftal heeft verlaten. Gakpo heeft klachten die passen bij een hersenschudding, aldus de KNVB.

De 24-jarige Groeneveld debuteerde bijna drie jaar geleden in Oranje. Nederland was toen, op 13 oktober 2018, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman in de Nations League met 3-0 te sterk voor Duitsland.

Oranje neemt het maandag in Rotterdam, in de WK-kwalificatiereeks, op tegen Gibraltar. Vrijdag werd in Riga Letland met 1-0 verslagen. Gakpo werd in dat duel in de 76e minuut vervangen door Wout Weghorst.

Veel vragen

Van Gaal kreeg aan het begin van deze week op een persconferentie veel vragen over het feit waarom hij Groeneveld niet had geselecteerd. De buitenspeler maakte zondag in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd van Villarreal tegen Real Betis (2-0) beide doelpunten en enkele dagen eerder werd hij na de confrontatie met Manchester United in de Champions League (2-1 verlies) uitgeroepen tot beste speler.

"Hij is van club veranderd, dat heeft hij nogal laat gedaan. In de eerste fase bij Villarreal speelde hij ook niet. Toen viel hij over het algemeen in. De laatste vier wedstrijden deed hij het geweldig en hij had er ook bij kunnen zijn. Maar daar heb ik niet toe besloten. Ik kan me niet voorstellen dat hij er de volgende keer niet bij is", zei Van Gaal over de twee laatste WK-kwalificatiewedstrijden in november tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis). Door de blessure van Gakpo hoeft Danjuma Groeneveld nu niet op november te wachten.

Koploper in groep

Oranje keerde zaterdag terug uit Riga en trainde om 18.00 uur in Zeist. Op Gakpo na zijn alle spelers fit. Zondag staat om 11.30 uur opnieuw een training op het programma, waarna Van Gaal om 13.30 uur een persconferentie geeft.

Het Nederlands elftal en Gibraltar trappen maandag om 20.45 uur af in De Kuip. Na de zege op Letland en het gelijkspel tussen Turkije en Noorwegen (1-1) gaat Oranje alleen aan kop in groep G. Na zeven speelronden heeft Nederland 2 punten meer dan Noorwegen en 4 punten meer dan Turkije.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.