Terug

Volg Vandaag Inside

Dani confronteerde vrouw die op dolfijn klom: 'Ze zei dat ik niet zo bijdehand moest doen'

21 juli 2022, 09:42

Op social media doken woensdag bizarre beelden op van een vrouw die een dag eerder op een spitssnuitdolfijn probeerde te klimmen in Zandvoort. Dani filmde het tafereel en confronteerde de vrouw na afloop van het incident.

In Zandvoort werden dinsdag drie spitssnuitdolfijnen waargenomen. Een van de dieren dreigde aan te spoelen, maar badgasten konden de spitssnuitdolfijn keren richting de zee. Toen de dolfijn eenmaal los van het zand was en weer in de goede richting zwom, pakte een vrouw een aantal meter verderop in het water haar moment.

Met haar armen greep ze de walvis vast en door een been eroverheen te slaan, wilde ze zich laten meevoeren met het dier. Met een "doe eens even normaal", probeerden de omstanders haar van het dier af te krijgen. Daarna kon het beest zijn weg proberen terug te vinden richting de diepe oceaan.

Dani filmde het incident, vertelt hij in gesprek met Hart van Nederland: "Ik wou eigenlijk eerst helpen, maar ik zag er al zoveel mensen op afgaan en helpen, dat ik dacht: ik kan het beter vastleggen." Na het incident zocht Dani de vrouw op: "Ik vroeg aan haar wat haar bedoeling was, want daar was ik wel nieuwsgierig naar. Ik dacht: wat gaat er in haar hoofd om? Toen zei ze: "Hey, niet zo bijdehand doen, jij." Toen dacht ik helemaal van: wat is dit nou voor reactie? Als er bij wijze van spreken een hond wordt aangereden en die ligt langs de weg, dan ga je er ook niet op zitten. De dolfijn was aardig in shock, het is gewoon bizar dat iemand bedenkt om er even op te gaan zitten."

De vrouw is inmiddels aangehouden. Ze wordt verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie. De vrouw meldde zich woensdag zelf bij de politie na een oproep. Onderzocht wordt of het strafbaar is wat ze heeft gedaan. De actie van de vrouw was vastgelegd en de videobeelden en de kritische commentaren gaan rond op internet. "We begrijpen dat dit verhaal emoties oproept. Dat mag nooit een reden zijn om bedreigingen te uiten op social media. Ook dit is strafbaar. Doe dit daarom niet", meldt de politie verder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.