Terug

Volg Vandaag Inside

Dani Alves veroordeeld tot celstraf van 4,5 jaar

Dani Alves veroordeeld tot celstraf van 4,5 jaar

22 feb 2024, 10:30

De hoogste rechtbank van Catalonië heeft de Braziliaanse oud-voetballer Dani Alves schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een vrouw in december 2022. Alves werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De 40-jarige oud-speler van FC Barcelona zou het strafbare feit in het toilet van een nachtclub hebben gepleegd.

Alves ontkende begin deze maand voor een rechtbank in Barcelona. "Als ze weg wilde, had ze kunnen vertrekken, ze was niet verplicht om daar te zijn", verklaarde Alves. Tevens ontkende hij de vrouw geslagen te hebben en aan haar haren te hebben getrokken. "Ik ben geen gewelddadige man", zei de voormalig verdediger van FC Barcelona.

De oud-speler werd in januari gearresteerd in Barcelona en zat sindsdien vast in afwachting van het proces. Het Spaanse Openbaar Ministerie eiste destijds een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding van 150.000 euro. De rechtszaak nam drie dagen in beslag.

Alves speelde 126 interlands voor Brazilië en was er eind 2022 nog bij op het WK in Qatar. Na het losbarsten van de affaire werd het contract van de rechtsachter bij het Mexicaanse Pumas ontbonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.