Terug

Volg Vandaag Inside

'Dani Alves hangt 12 jaar gevangenisstraf boven het hoofd voor aanranding'

'Dani Alves hangt 12 jaar gevangenisstraf boven het hoofd voor aanranding'

21 jan 2023, 18:25

Dani Alves wachten zware tijden nadat hij beschuldigd is van aanranding in Spanje. De Braziliaans international en voormalig speler van FC Barcelona staat namelijk een gevangenisstraf te wachten tot maximaal 12 jaar.

Alves zit voorlopig in de cel. Een rechter in Barcelona heeft besloten dat de Braziliaanse voetballer niet op borgtocht vrijkomt. De rechtsback meldde zich vrijdag bij een politiebureau in de Catalaanse stad en werd meteen gearresteerd op verdenking van aanranding.

Justitie in Barcelona startte begin dit jaar een onderzoek nadat een vrouw een aanklacht had ingediend. Alves zou haar in december ongevraagd hebben betast in een nachtclub. Vanwege een nieuwe wetswijziging in Spanje voor seksueel misbruik varieert de gevangenisstraf van vier tot en met twaalf jaar, zo schrijft het Spaanse Marca.

De 39-jarige Alves, die vorige maand nog actief was met Brazilië op het WK in Qatar, heeft de beschuldigingen ontkend. "Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin zonder iemand lastig te vallen", zei hij tegen de Spaanse televisiezender Antena 3. "Ik weet niet wie deze dame is."

Alves nam vorig seizoen afscheid van FC Barcelona en vertrok naar de Mexicaanse Pumas. Hij speelde ook voor Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.