Terug

Volg Vandaag Inside

'Dan is Ajax uiteindelijk ook een middelmatig elftal, dat moeten we ook niet vergeten'

'Dan is Ajax uiteindelijk ook een middelmatig elftal, dat moeten we ook niet vergeten'

14 sep 2022, 19:19

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond in de studio van Ziggo Sport teruggeblikt op de 2-1 nederlaag van Ajax in de Champions League tegen Liverpool. Van der Vaart zag dat enkele Ajacieden niet thuisgaven en laat zich kritisch uit over de Amsterdammers.

"Ik moet eerlijk zeggen: je kijkt natuurlijk heel kritisch," begint hij zijn analyse. "Ze (Liverpool, red.) hebben 4-1 verloren van Napoli. Maar we zijn een Nederlandse club, een Nederlandse competitie. Als je Feyenoord tegen Lazio ziet, dan schaam je je kapot. PSV tegen... Hoe heet die ploeg? Bodø/Glimt? Waar hebben we het over?"

"En Ajax verliest 2-1 van Liverpool en het land staat in brand," gaat Van der Vaart verder. "Dat is ook een compliment, en ik heb het ook bij mezelf. Het was ook niet best, spelers waarvan je verwacht: die brengen iets extra's, die brachten het niet. Dan is Ajax uiteindelijk ook een middelmatig elftal, dat moeten we ook niet vergeten."

Van der Vaart zag hoe enkele spelers niet thuisgaven: "Van Taylor verwacht ik veel, maar dat was gisteren gewoon een onder 19-speler. Dat vind ik dan jammer. Blind speelde niet zijn beste wedstrijd. Hij speelt altijd bij Ajax, dat is ook voor mij soms een wonder. Ik vond het matig," concludeert hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.