Terug

Volg Vandaag Inside

'Daling transferwaarde van Onana is de grootste ooit in de Eredivisie'

'Daling transferwaarde van Onana is de grootste ooit in de Eredivisie'

4 okt 2021, 15:39

De transferwaarde van André Onana is flink naar beneden gekelderd. Transfermarkt.de meldt vandaag dat het zelfs de grootste daling ooit is in de Eredivisie.

Transfermarkt.de heeft vandaag de marktwaarden van alle spelers uit de Eredivisie geüpdatet. Daaruit werd geconcludeerd dat Onana ruim dertien miljoen euro heeft ingeleverd. Dit heeft te maken met zijn langdurige dopingschorsing en de contractsituatie met Ajax over het wel of niet verlengen van zijn contract. De 25-jarige doelman was ruim 30 miljoen euro waard.

In 2004 begon Transfermarkt.de met het toekennen van marktwaarden aan spelers. Donny van de Beek was tot vandaag de speler met de grootste daling ooit in de Eredivisie. De oud-Ajacied kreeg destijds doordat veel clubs financiële problemen hadden de grootste daling te verwerken van maar liefst negen miljoen euro.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars over Onana

'We zijn momenteel niet met hem bezig en voeren geen gesprekken. We hebben het geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Dan ga je verder. Het heeft niet aan ons gelegen', aldus Overmars

Onana hervatte zijn trainingen bij Ajax op 6 september, nadat zijn schorsing afliep. Overmars zette de deur voor Onana begin september nog op een kier door hem op te nemen in de Champions League-selectie van Ajax. Daarna volgden meerdere geruchten dat de doelman een akkoord zou hebben bereikt met een club. Er gesuggereerd dat de doelman dicht bij een overstap naar FC Inter zou zijn. Later werd dit door de zaakwaarnemer van Onana ontkent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.