Terug

Volg Vandaag Inside

Daley Blind zocht na loting meteen contact met Jan Vertonghen

Daley Blind zocht na loting meteen contact met Jan Vertonghen

13 dec 2021, 18:16

Daley Blind zocht snel even contact met Jan Vertonghen nadat duidelijk was geworden dat Ajax het in de achtste finale van de Champions League tegen Benfica moet opnemen. "We hebben meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen. Dat is iets om naar uit te zien", reageerde hij.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Blind zijn oude ploeggenoot bij Ajax in de achtste finales van de Champions League zou treffen. Ajax werd in eerste instantie gekoppeld aan Internazionale, maar de loting moest over na een fout door technische problemen. En toen lootte Ajax alsnog de huidige club van Vertonghen.

Benfica lijkt een minder zware tegenstander dan Internazionale. "Maar in 2018/2019 hebben we het vooral in de uitwedstrijd in Lissabon echt zwaar gehad", doelde de linksbenige verdediger op een gelijkspel van Ajax in Lissabon (1-1). "Dit seizoen zaten ze in een hele taaie poule met Bayern München en Barcelona, dus dat ze daar doorheen zijn zegt wel wat."

Benfica schakelde PSV dit seizoen uit in de play-offs van de Champions League. De club staat derde in de Portugese competitie, met 4 punten minder dan FC Porto en Sporting Portugal, de club die Ajax dit seizoen tweemaal versloeg in de groepsfase. "Het is zeker geen ploeg die je moet onderschatten", laat Blind via Ajax weten. "Wat me in 2018 opviel was dat ze technisch en verzorgd voetbal van achteruit speelden met een aantal zeer snelle buitenspelers. Het wordt lastig, maar er liggen natuurlijk wel mogelijkheden."

Ajax bewaart dit seizoen voorlopig het beste voetbal voor de Champions League. De regerend kampioen leed al 12 verliespunten in de Eredivisie maar won alle zes de groepswedstrijden van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. "Wat we hebben gepresteerd in de groepsfase telt niet meer", vindt Blind. "We moeten weer op ons best zijn om een ronde door te stoten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.