Terug

Volg Vandaag Inside

'Daley Blind op die positie in dit systeem, dat kan niet meer!'

27 mrt 2024, 08:54

Het Nederlands Elftal ging dinsdagavond met 2-1 onderuit tegen Duitsland. Een aantal spelers is Valentijn Driessen in negatieve zin opgevallen, vertelt hij in een video-item van De Telegraaf.

Oranje trad tegen Duitsland aan met vijf verdedigers, met Blind als linksback. Daarover zegt Valentijn: "Daley Blind op die positie in dit systeem, dat kan niet meer! Dan moet hij én aanvallen én verdedigen, dat kan hij niet meer opbrengen."

"En dan wordt er de hele tijd gezegd: Aké moet 'm in z'n rug dekken. Ja, zet dan Aké maar aan die linkerkant en Blind centraal samen met Van Dijk en De Ligt. Ik vond De Ligt ook weer niet bijster goed en Reijnders had heel veel balverlies. Waar hij uitblonk tegen Schotland, gaf hij nu niet thuis."

Het optreden van doelman Bart Verbruggen kon Valentijn wél bekoren: "Hij keepte uitstekend: ballen tegenhouden is het eerste wat hij moet doen. Voetballend is hij denk ik niet veel beter dan Flekken, maar hij is redelijk rustig aan de bal. Dus wat dat betreft doen die twee niet voor elkaar onder. Maar qua keeper denk ik dat hij voor Verbruggen kiest. Dat neem ik aan, want anders zet je Flekken neer tegen die Duitsers."

"Maar op de persconferentie zei Koeman ook nog dat veel afhangt van de fitheid van de keepers, en dat is volgens mij toch een oogwenk naar Justin Bijlow. Als hij fit is en geselecteerd wordt, zal hij denk ik toch de eerste keeper van het Nederlands Elftal worden," besluit Valentijn.

In gesprek met Noa Vahle vertelde Bart Verbruggen na afloop van Duitsland-Nederland dat hij er vanuit gaat mee te gaan naar het EK. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.