Terug

Volg Vandaag Inside

Blind was niet meer welkom bij Ajax en kwam uit bij amateurs: 'Pijnlijke rollercoaster'

Blind was niet meer welkom bij Ajax en kwam uit bij amateurs: 'Pijnlijke rollercoaster'

19 jan 2023, 00:00

Daley Blind moest voor zijn vertrek naar FC Bayern München zelf opzoek naar een plek waar hij zijn conditie op peil kon houden. De verdediger annex middenvelder was van de een op de andere dag niet meer welkom bij Ajax en klopte aan met succes bij de Amsterdamse amateurclub AFC.

Blind beschrijft zijn laatste periode bij Ajax als 'het einde van een wekenlange, pijnlijke rollercoaster'. "Het is dus zover gekomen dat ik zelfs niet meer welkom was bij de club waar ik vanaf mijn zevende heb rondgelopen", zegt Blind in een uitgebreid interview met Algemeen Dagblad. "Op 26 december zei de directie dat ze me definitief de 27ste niet meer bij de herstart van de trainingen wilden hebben en kwam het tot contractontbinding. Dat was het einde van een wekenlange, pijnlijke rollercoaster."

Uiteindelijk kon Blind al snel aan de slag bij AFC, waar hij achteraf wel om kan lachen. "Het is wel grappig dat de groepstraining bij de amateurs van AFC 1 mijn voorbereiding op Bayern is geworden", zegt de 99-Oranje-voudig international. "Die club ligt bij mij naast de deur en in eerste instantie wilde ik er een paar ballen vragen om in mijn eentje wat te kunnen doen. Maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn."

"Een mannetje of acht, negen vond het leuk om met mij samen overdag te trainen", vervolgt Blind. "Dat hebben we zo een aantal keer gedaan. Daarnaast had ik het eerst in mijn leven een sportschoolabonnementje genomen."

Nadat Blind zijn definitieve keuze had gemaakt voor FC Bayern München, was het vanaf 6 januari meteen aanpoten bij Der Rekordmeister. "We gingen een dag nadat ik had getekend meteen op trainingskamp naar Qatar. Dat was ook wel apart: in Doha had ik mijn laatste groepstraining op profniveau gedaan, op 8 december met Oranje tijdens het WK. Ik ben in eerste instantie als stand-in binnengehaald, maar er zijn zoveel wedstrijden in alle competities", aldus Blind.

In Vandaag Inside werd er woensdagavond gereageerd op het verhaal van Blind. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René kritisch op Schreuder: 'Wat hij daar doet, dat kán niet!'
5:08
René kritisch op Schreuder: 'Wat hij daar doet, dat kán niet!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.