Terug

Volg Vandaag Inside

Daley Blind hoopt op terugkeer: ‘Ik houd van Ajax’

Daley Blind hoopt op terugkeer: ‘Ik houd van Ajax’

15 nov 2023, 19:15

Daley Blind hoopt na zijn spelerscarrière terug te keren bij Ajax. Dat zegt de 33-jarige verdediger in gesprek met Voetbal International. “Ik houd van Ajax”.

Blind is bezig aan een uitstekend seizoen. De verdediger staat met Girona bovenaan in de Spaanse competitie, en is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Toch is hij ook al bezig met het leven ná zijn spelersloopbaan.

“Ik wil mijn trainersdiploma gaan halen”, vertelt Blind. “Het lijkt me leuk na mijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax mee te gaan lopen om te kijken hoe alles werkt. En dan zien we wel wat daaruit rolt.”

Zijn vervelende exit bij Ajax - hij vertrok vorig jaar uit Amsterdam omdat hij geen perspectief zag onder de toenmalige trainer Alfred Schreuder - is voor Blind geen reden om niet terug te keren in de Johan Cruijff ArenA. “Ik houd van Ajax. Dat is voor altijd mijn club. Dat de band met de mensen die er bij mijn vertrek zaten wat minder was, heeft voor mij niks met de club te maken. Het leven gaat door. Maar zover is het allemaal nog niet. Mijn vader heeft tot zijn 37ste gevoetbald en daar wil ik natuurlijk overheen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.