Terug

Volg Vandaag Inside

Daley Blind appte Bas Dost op avond van ineenzakken: 'Daar heb ik veel aan gehad'

Daley Blind appte Bas Dost op avond van ineenzakken: 'Daar heb ik veel aan gehad'

30 dec 2023, 13:44

Op 29 oktober stond de wereld van NEC-spits Bas Dost even stil tijdens de wedstrijd AZ - NEC, toen hij in de slotfase in elkaar zakte en geen teken van leven meer gaf. Nu blikt hij in het Algemeen Dagblad terug op het huiveringwekkende moment en spreekt zijn waardering uit aan Daley Blind, waar hij veel steun aan heeft gehad: "Heel fijn dat-ie dat deed."

Dost blikt terug op het moment van zijn inzakking: "Ik was heel moe, had alles gegeven en liep terug na een mislukte aanval. Ik was helemaal op en kon geen zuurstof meer opnemen, een gevoel dat ik nooit eerder heb gehad. Het enige wat ik nog kon, was even gaan zitten en accepteren dat het niet meer ging. Ik heb mijn hand nog opgestoken richting de zijkant en vervolgens zakte ik weg.’’

Het volgende moment dat de spits zich herinnert is dat hij zijn ogen opende, hij ziet de clubarts van NEC bezeten op zijn borstkas duwen: "Wat ben je aan het doen, joh?’" Een antwoord op zijn vraag krijgt de voetballer niet meteen, want op het veld van AZ valt hij na de eerste reanimatiepoging weer weg. En daarna nog een keer, maar dankzij een AED herleeft hij.

Dost heeft deze avond veel steun gehad aan Blind: "Hij appte me op de avond dat het gebeurde. Daar heb ik veel aan gehad," onthult Dost. "Het geeft vertrouwen dat hij hetzelfde heeft doorgemaakt en helemaal teruggekomen is," vervolgt de 34-jarige voetballer vastberaden. In de aanloop naar zijn operatie zocht Dost opnieuw steun bij Blind, waarbij een geruststellend bericht hem over een moeilijk punt heen hielp. "Heel fijn dat-ie dat deed."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.