Terug

Volg Vandaag Inside

D66 wil dat sperma goedkoper wordt

D66 wil dat sperma goedkoper wordt

12 apr 2023, 10:16

D66 wil dat de btw op donorzaad omlaag gaat. Op deze manier zou het betaalbaarder zijn om een kind te krijgen via een spermadonor, meldt De Telegraaf.

Kunstmatige bevruchting kost duizenden euro’s voor wensouders. Alleen al een rietje sperma kost een paar honderd euro. Op deze rietjes zit nu 21 procent btw, maar straks niet meer als het aan D66-Kamerlid Wieke Paulusma ligt. Zij wil de financiële drempel voor deze ouders gedeeltelijk wegnemen. "Omdat één poging vaak niet genoeg is." Hierdoor betalen deze wensouders meerdere malen 21 procent btw.

Paulusma wil dat het btw-tarief van 21 procent naar 9 procent gaat. Sinds 2021 geldt dit tarief al voor het sperma van paarden. D66 zal woensdag in de Tweede Kamer een voorstel indienen om dit ook voor mensen te bewerkstelligen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.