Terug

Volg Vandaag Inside

D66 pleit voor voorwaarden aan WK-voetbal op grote schermen in Amsterdam

D66 pleit voor voorwaarden aan WK-voetbal op grote schermen in Amsterdam

11 okt 2022, 20:41

Over ruim een maand begint het WK in Qatar en dat betekent dat er mogelijk weer grote schermen kunnen worden opgehangen in de steden om de wedstrijden van Oranje met ze allen te bekijken. De Amsterdamse afdeling van D66 pleit in ieder geval wel voor een aantal voorwaarden.

D66 wil dat er in Amsterdam enkel grote schermen tijdens het WK komen te hangen als er eerst een disclaimer aan de wedstrijden voorafgaat over de mensenrechtenschendingen in Qatar. Dat heeft de partij laten weten aan burgemeester Femke Halsema, meldt AT5 dinsdagavond.

"Het WK gaat door en mensen zullen het massaal bekijken. Je bereikt dan het meest met het actief benoemen van misstanden", zegt D66-raadslid Rob Hofland. "Op deze manier worden mensen zich bewust gemaakt van de verschrikkelijke omstandigheden waaronder gastarbeiders in Qatar hebben moeten werken. In plaats van ‘sportswashing’ voor de machthebbers in Qatar mogen de schijnwerpers op de mensenrechtenschendingen."

Of er daadwerkelijk grote schermen tijdens het WK in Amsterdam worden opgehangen is nog niet besloten. In onder meer Frankrijk heeft men onlangs laten weten dat vanwege de mensenrechtenschendingen geen grote schermen en fanzones in de steden worden ingericht.

In Vandaag Inside werden Johan Derksen en Chris Woerts het onlangs niet eens in een discussie over Qatar. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Johan en Chris sluiten uitzending af met discussie over Qatar: ‘Het is hypocriet gelul’
2:04
Johan en Chris sluiten uitzending af met discussie over Qatar: ‘Het is hypocriet gelul’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.