Terug

Volg Vandaag Inside

Cziommer stellig: 'Dat wordt de beste Duitse speler ooit'

Cziommer stellig: 'Dat wordt de beste Duitse speler ooit'

9 sep 2021, 23:15

Simon Cziommer is er heilig van overtuigd dat Florian Wirtz de beste Duitse voetballer ooit wordt, dat stelt hij in het programma Voetbalpraat van ESPN. De 19-jarige aanvallende middenvelder speelt momenteel voor Bayer Leverkusen en maakt furore in de Bundesliga in dit nog prille seizoen.

'In Duitsland zijn ze bang dat jeugdspelers worden opgeleid als robots en dat er geen creatieve spelers meer uitkomen', begint de geboren Duitser. De analist zag echter het tegendeel bewezen worden tijdens een interland van Duitsland, waarin Jamal Musiala zeer creatief een actie opzette met Wirtz. 'Dat gaat de beste Duitse speler ooit worden denk ik', onderbrak Cziommer zijn verhaal over de actie.

'Die kan je opschrijven. Ik ga zo ver, die wordt in ieder geval veel beter dan Havertz', aldus de oud-voetballer, die de vergelijking trekt met Chelsea-middenvelder Kai Havertz. Havertz brak overigens net als Wirtz door bij Leverkusen. 'Hij heeft op 17-jarige leeftijd al het gogme om tussen de linies te spelen, de juiste oplossing te vinden, in de kleine ruimtes te excelleren, maar ook op lange afstanden kunnen spelen, een goed schot, goed combinatiespel, één-op-één situaties', somt Cziommer de kwaliteiten van het talent op.

'En omschakelen naar balverlies?', vraagt presentator Vincent Schildkamp tot slot aan de oud-Heraclied. 'Daar moet je bij Duitsers niet teveel zorgen om maken', sluit Cziommer zijn betoog af met een brede lach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.