Terug

Volg Vandaag Inside

Curieus moment: Nijhuis geeft, na ingrijpen VAR, penalty voor merkwaardige 'overtreding'

Curieus moment: Nijhuis geeft, na ingrijpen VAR, penalty voor merkwaardige 'overtreding'

22 feb 2020, 22:28

Een bizar moment tijdens Feyenoord - Fortuna. Een mislukte aanval van Feyenoord strandt met een schot naast het doel. Scheidsrechter Bas Nijhuis wordt echter naar de kant geroepen, omdat er een overtreding gemaakt zou zijn op spits Boženík. Tot ieders verbazing geeft Nijhuis na het zien van de beelden een strafschop.

Het lijkt om een vrij onschuldig moment te gaan, zeker gezien Bozenik helemaal niet meedoet aan de aanval. Verdediger Rota rent perongeluk, zo lijkt het, in de rug van Bozenik die vervolgens naar de grond gaat. De VAR roept Nijhuis naar de zijkant en die geeft vervolgens een penalty. Twitter ontploft.

Ook de bank van Fortuna is het volledig oneens met Nijhuis en laat dit merken. Nijhuis grijpt in en geeft ongeveer de gehele Fortuna-bank een gele kaart.

Later volgt gerechtigheid, zo lijkt het, want Nijhuis wordt opnieuw naar de zijkant geroepen. Dit keer voor een penalty aan de kant van Fortuna. Ook dit keer geeft Nijhuis een penalty, omdat Bijlow te laat bij de bal is en zijn tegenstander in het gezicht raakt. De penalty wordt benut door Diemers.

VIDEO - Uniek moment: Bas analyseert als VAR zijn eigen wedstrijd

Uniek moment: Bas analyseert als VAR zijn eigen wedstrijd
4:01
Uniek moment: Bas analyseert als VAR zijn eigen wedstrijd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.