Terug

Volg Vandaag Inside

Cultheld Stoitsjkov in tranen door racisme in Bulgarije

Cultheld Stoitsjkov in tranen door racisme in Bulgarije

16 okt 2019, 20:38

De Bulgaarse cultheld Hristo Stoitsjkov heeft gereageerd op de racistische uitlatingen van Bulgaarse voetbalfans tijdens Bulgarije - Engeland van afgelopen maandag. Op de Amerikaanse televisieznder TUDN USA reageerde hij emotioneel.

De oud-voetballer die onder meer uitkwam voor FC Barcelona werd gevraagd naar de gebeurtenissen tijdens de EK-kwaliticatiewedstrijd van afgelopen maandag. Bulgaarse fans misdroegen zich door apengeluiden te maken richting donkere Engelse spelers. 'Natuurlijk, hoe kan ik niet verdrietig zijn?', zo reageerde Stoitsjkov.

'Maar wat kan ik er aan doen? Ze niet het stadion in laten. Of zoals in Engeland voor heel veel jaren niet in het stadion laten. Vijf jaar lang geen toegang geven tot stadions: niet bij interlands, niet bij wedstrijden tussen clubs. De mensen in Bulgarije verdienen het niet om te lijden door deze groep mensen'.

Daarna barstte de Bulgaarse cultheld in tranen uit: 'Denk je dat ik me hier goed bij voel?'.

De mannen verbazen zich over racisme op Italiaanse tv

De mannen verbazen zich over racisme op Italiaanse TV
1:37
De mannen verbazen zich over racisme op Italiaanse TV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.