Terug

Volg Vandaag Inside

Cruyff inspireerde Xavi om trainer te worden: 'Johan had gelijk'

Cruyff inspireerde Xavi om trainer te worden: 'Johan had gelijk'

8 nov 2021, 13:14

Xavi Hernández heeft in een uitgebreid interview met The Coaches Voice gesproken over zijn voorbeelden als hoofdtrainer. De nieuwbakken coach van FC Barcelona noemt Johan Cruyff als zijn ultieme inspiratiebron en kijkt ook naar de stijl van Frank Rijkaard.

Vrijdagmiddag werd officieel bekendgemaakt dat Xavi de opvolger is van Ronald Koeman. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn voor Xavi om dit Barcelona naar de top te leiden, maar de oud-middenvelder heeft voldoende inspiratiebronnen om uit te putten. Cruyff heeft ervoor gezorgd dat Xavi trainer is geworden, maakt hijzelf bekend. 'Johan had gelijk. Trainen komt het dichtst in de buurt van voetballer zijn. Deze route heb ik gevolgd. Het tactische spel triggerde mij. Ik denk dat ik inmiddels mijn eigen manier van spelen heb ontwikkeld. Dit is iets dat Cruyff met veel succes heeft behaald bij Barcelona', zegt Xavi.

Naast de inspiratie van Cruyff, heeft Xavi veel gehad aan zijn trainers bij Barça, waaronder Frank Rijkaard, die in 2003 werd aangesteld door toenmalig en huidig president Joan Laporta. 'Ik ken veel kwaliteiten van Frank, maar ééntje sprong er wel uit: zijn menselijke kwaliteit. Je kon voelen dat hij emotioneel heel dicht bij zijn spelers stond. Dit neemt niet weg dat hij ook direct en veeleisend was, maar hij kon het team echt binden', aldus de nieuwe coach van Barcelona lovend over Rijkaard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.