Terug

Volg Vandaag Inside

'Cruciale' Firmino fit voor finale in Madrid

'Cruciale' Firmino fit voor finale in Madrid

28 mei 2019, 17:51

Liverpool-aanvaller Roberto Firmino is volgens coach Jürgen Klopp fit genoeg om te kunnen spelen in de finale van de Champions League zaterdag tegen Tottenham Hotspur. "Bobby trainde mee vorige week en daarna hebben we hem rust gegeven. Hij zal woensdag weer meetrainen. Van wat we hebben gezien, zag het er goed uit. Hij zal fit zijn, ik ben er zeker van", zei de coach.

Volgens ploeggenoot Georginio Wijnaldum, is de Braziliaan cruciaal in de manier van spelen van Liverpool. "Hij zorgt voorin voor het druk zetten en wij volgen hem dan. Dan is hij een extra verdediger. En als we de bal hebben is hij een extra middenvelder.

Wijnaldum speelde in de tweede helft van de gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona (4-0) op de positie van Firmino en scoorde twee keer. Hij speelt echter liever centraal op het middenveld, zei hij. "Het is een heel lastige positie. Ik denk dat Divock Origi of Daniel Sturridge betere opties zijn op die plek, maar als de coach me nodig heeft, dan speel ik daar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.