Terug

Volg Vandaag Inside

Cristiano Ronaldo blijft aanvoerder Portugal

Cristiano Ronaldo blijft aanvoerder Portugal

30 mrt 2021, 13:06

Cristiano Ronaldo stapt dinsdagavond in Luxemburg gewoon weer met de aanvoerdersband om zijn bovenarm het veld op. De Portugese bondscoach Fernando Santos denkt er niet aan om Ronaldo de band af te nemen na diens woede-uitbarsting aan het einde van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (2-2). Ronaldo smeet bij het verlaten van het veld woest zijn band op het gras nadat de Nederlandse arbitrage een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van de Portugese captain niet had toegekend.

'Hij houdt de aanvoerdersband, voor altijd', zei Santos in de aanloop naar het duel met Luxemburg. 'Cristiano is een nationaal boegbeeld. Als hij nou mij, zijn teamgenoten of de bond had beledigd met zijn houding, dan hadden we een andere situatie gehad. Maar dat is niet het geval. Het ging om een moment van enorme frustratie. En we hebben het over een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. Niemand zal zeggen dat zijn reactie netjes was, maar er is geen enkele discussie of Cristiano aanvoerder moet blijven.'

Ronaldo leek Portugal zaterdag aan het einde van de blessuretijd de winst te bezorgen. Zijn inzet werd ogenschijnlijk van achter de doellijn weggehaald door Stefan Mitrovic. Scheidsrechter Danny Makkelie kon in Belgrado echter niet beschikken over doellijntechnologie en kreeg van zijn assistent aan de zijlijn ook niet het signaal dat de bal volledig over de lijn was gegaan. Makkelie gaf Ronaldo een gele kaart voor diens woede-uitbarsting richting de grensrechter. Volgens Santos kwam de scheidsrechter zich na de wedstrijd verontschuldigen dat hij het doelpunt niet had toegekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.