Terug

Volg Vandaag Inside

'Crisisberaad bij FC Barcelona op maandag'

'Crisisberaad bij FC Barcelona op maandag'

16 aug 2020, 20:52

Het bestuur van de Spaanse topclub FC Barcelona houdt waarschijnlijk maandag crisisberaad, melden toonaangevende media in het land. Aanleiding is de schandelijke nederlaag van 8-2 tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Vermoedelijk wordt dan ook het ontslag van coach Quique Setién bekendgemaakt. Ook de positie van technisch directeur Eric Abidal zou ter discussie staan.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil volgens de media zo snel mogelijk met het dagelijks bestuur de problemen bespreken. Hij liet vrijdag, na de pijnlijke afstraffing, al doorschemeren dat er wellicht een nieuwe voorzittersverkiezing komt. Barça maakt een grote crisis door; de club leed de grootste nederlaag ooit in het Europese clubvoetbal en won dit seizoen geen enkele prijs.

Verdediger Gerard Piqué haalde vrijdag al hard uit naar de club, waar structurele veranderingen nodig zijn. "Barcelona heeft het dieptepunt bereikt", zei de ervaren verdediger. "We zitten volkomen op het verkeerde pad. Coaches en spelers volgen elkaar op, maar feit is dat we al enkele jaren niet op een acceptabel niveau presteren in Europa."

De Spaanse kranten speculeren al volop over de opvolging van Setién en de naam van bondscoach Ronald Koeman wordt opnieuw genoemd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.