Terug

Volg Vandaag Inside

Courtois naar Real, Kovacic naar Chelsea

Courtois naar Real, Kovacic naar Chelsea

8 aug 2018, 23:24

MADRID/LONDEN (ANP) - Thibaut Courtois heeft zijn gewenste transfer naar Real Madrid te pakken. De Spaanse topclub en zijn vorige werkgever Chelsea maakten gelijktijdig bekend dat de Belgische doelman komend seizoen het doel van de 'Koninklijke' verdedigt. Mateo Kovacic bewandelt de omgekeerde weg. De Kroatische middenvelder wordt door Chelsea voor een jaar gehuurd van Real.

De huurdeal was onderdeel van de overgang van Courtois naar Madrid. In totaal betaalt Real ongeveer 40 miljoen euro voor de 26-jarige keeper. Courtois woonde eerder ook in Madrid. Tussen 2011 en 2014 stond hij onder de lat bij Atlético Madrid, daarna werd hij eerste doelman bij Chelsea.

Op het WK in Rusland werd Courtois uitgeroepen tot beste doelman. Toen de Belg terugkeerde in Londen van zijn vakantie weigerde hij mee te trainen. Courtois liet duidelijk weten dat hij naar Real Madrid wilde. Uiteindelijk kwamen beide clubs tot een akkoord.

Courtois wordt donderdag medisch gekeurd in Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.